Felfoghatatlan mennyiségű közpénzt kaszált egy év alatt Balásy Gyula, a Fidesz fiatal kedvence

2019. május 31., 10:40

Szerző:

2018 óta minden egyes állami kommunikációs megbízást egyetlen ember, a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. nyernek. 

Balásy Gyula már a 2017-es állami megbízásokkal is óriásit szakított, 11 milliárdos tiszta haszonért ontotta a kormánypropagandát, de azután, hogy a korábbi kedvencek, Kuna Tibor és Csetényi Csaba kiesett a pikszisből, az év jelentős részében már nem volt versenytársa, minden képzeletet felülmúlóan nagy forgalmat bonyolított. A Lounge Design Kft. a tavalyi évi mérlege szerint

7 milliárd 787 millió forintos forgalom mellett kétmilliárd 14 millió forintos adózott eredményt könyvelt el.

Balásy Gyula a cég egyetlen tulajdonosa, a teljes kétmilliárd forintos osztalék hozzá kerül – írja a 24.hu.

A vállalkozás kirobbanóan növekszik, 2017-ben nettó bevétele megnégyszereződött, 780 millióról 3,1 milliárd forintra nőtt, a tiszta haszon pedig a nettó árbevételek arányában ugrott 110 millióról 1,1 milliárdra. 

Balásy Gyula cégei vállalták a Soros György és Jean-Claude Juncker arcképével elindított EU-ellenes plakátkampányt, az Állítsuk meg Brüsszelt! kampányt, ahogyan ők hirdették a Családok Évét és a kormány családvédelmi akciótervét is. Nagy belépője azonban a menekültek elleni gyűlöletkampány volt még 2015-ben.

Az Orbán-kormány az idén eddig több mint 32 milliárd forintnyi közpénzt szánt politikai kommunikációra.