Felfoghatatlan mennyiségű közpénzt kaszált egy év alatt Balásy Gyula, a Fidesz fiatal kedvence

2019. május 31., 10:40

Szerző:

2018 óta minden egyes állami kommunikációs megbízást egyetlen ember, a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. nyernek. 

Balásy Gyula már a 2017-es állami megbízásokkal is óriásit szakított, 11 milliárdos tiszta haszonért ontotta a kormánypropagandát, de azután, hogy a korábbi kedvencek, Kuna Tibor és Csetényi Csaba kiesett a pikszisből, az év jelentős részében már nem volt versenytársa, minden képzeletet felülmúlóan nagy forgalmat bonyolított. A Lounge Design Kft. a tavalyi évi mérlege szerint

7 milliárd 787 millió forintos forgalom mellett kétmilliárd 14 millió forintos adózott eredményt könyvelt el.

Balásy Gyula a cég egyetlen tulajdonosa, a teljes kétmilliárd forintos osztalék hozzá kerül – írja a 24.hu.

A vállalkozás kirobbanóan növekszik, 2017-ben nettó bevétele megnégyszereződött, 780 millióról 3,1 milliárd forintra nőtt, a tiszta haszon pedig a nettó árbevételek arányában ugrott 110 millióról 1,1 milliárdra. 

Balásy Gyula cégei vállalták a Soros György és Jean-Claude Juncker arcképével elindított EU-ellenes plakátkampányt, az Állítsuk meg Brüsszelt! kampányt, ahogyan ők hirdették a Családok Évét és a kormány családvédelmi akciótervét is. Nagy belépője azonban a menekültek elleni gyűlöletkampány volt még 2015-ben.

Az Orbán-kormány az idén eddig több mint 32 milliárd forintnyi közpénzt szánt politikai kommunikációra.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.