Felcsútról üzent az államtitkár: Lefőzzük a világot!

Rétvári Bence egy szakácsversenyen nyitott meg díjátadót.

2021. június 5., 18:21

Szerző:

„Mi, magyarok bármikor lefőzzük a világot" – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyarország étele 2021. szakácsverseny szombati díjátadó ünnepségén, Felcsúton.

Rétvári Bence hozzátette, hogy kiváló tehetségei vannak a magyar nemzetnek nem csak a sport és a tudomány terén, hanem a konyhák világában is. Cukrászok és séfek bizonyítják időről időre, hogy világszínvonalat tudnak felmutatni, amit bizonyít, hogy nincs a világnak olyan földrésze, ahonnan ne lenne elismerése a magyar gasztronómiának.

Az államtitkár rámutatott, hogy a magyar ünnepek szorosan összefüggenek a gasztronómiával, a magyar konyha pedig összeköti szerte a világon élő összes magyart.

A Magyarország étele 2021. szakácsversenyt a felvidéki Tűzrőlpattant menyecskék csapata (Bottyán Szilvia, Ferner Valentina) nyerte Nagy erdő mesés mágiája elnevezésű ételével. Második lett az Almavirág Team Gasztrói erdő elnevezésű ételével, harmadik helyen végzett a Kígyósi fakanálforgató garabonciások csapata Gimesi muflon gerincfilé megnevezésű ételével.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.