Orbán fenyegetése valóság lesz, Bicskéig viszik a felcsúti kisvasutat

2020. január 24., 13:46

Szerző:

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig” – reagált a felcsúti kisvasutat ért támadásokra Orbán Viktor még 2015-ben és most tessék, öt évvel később a projekt meg is valósul, igaz,

nem kisvasút lesz belőle, hanem rendes vasútvonal.

A G7 gazdasági portál információi szerint a MÁV megrendelte a Bicske és a Felcsút Puskás Akadémia állomások közötti „vasútvonal forgalmi illetve erősáramú szimulációs modelljének” elkészítését, valamint ennek eredményeiről egy tanulmányterv összeállítását. Az erről szóló megállapodást december elején alá is írták, a megbízást az Axon 6M Kft. nyerte el.

A gazdasági hírportál szerint a hosszabbítás egyértelműen villamosított vasútvonal tervezésére és kiépítésére utal. Ezt erősíti egy, a MÁV honlapjára feltöltött tenderkiírás is, amelyben a MÁV Zrt. a „Bicske – Felcsút Puskás Akadémia felhagyott nyomvonalon új, normál nyomtávon járható 25 kilovolt rendszerben villamosított vasútvonal tervezését” kapta feladatául.

Ha a fejlesztés a másik irányba, Lovasberénybe is megtörténik, akkor Felcsútig el lehet majd jutni normál vasúttal, de aki tovább akarna menni Lovasberény, Alcsútdoboz, vagy Vértesacsa irányába, közben át kellene szállnia a kisvasútra.