Féláron újította fel a Semjén család házait, és finanszírozta a miniszterelnök-helyettes „mulatságait” egy baráti cég

A miniszterelnök-helyettes szerint a vállalkozás „valószínűleg szimpatizált a KDNP-vel, a KDNP-nek vannak szimpatizánsai, egyébként nagyon sok ember beszállt, ki pálinkával, ki borral, ki egy kis felvágottal. Mi ezzel a probléma, ha önszántukból egy KDNP-s nap szervezésében részt vettek?”

2018. március 24., 13:46

Szerző:

Sokat köszönhet Semjén Zsolt a Dunagép Zrt-nek – derül ki a jobbikos N1 Tv újabb gyanús, a miniszterelnök-helyetteshez köthető ügyet feltáró vidóösszeállításából. Ez a cég fizette ugyanis a születésnapi buliját, a büfésátoros KDNP-s összejöveteleket, de még az édesanyja házát is féláron újították fel. Cserében a Dunagép vezérigazgatója is jól járt, amikor szemet vetett egy zirci vadászterületre.

Az N1 Tv-nek megszólalt a cég alapító-tulajdonosa, Győri Imre, akitől elvették a céget, és ma már be sem engedik a Dunagép székházába. Győri azt állítja, a Dunagép Zrt. egy 3 fős vállalkozás volt, de 2015 januárjában rájött, hogy egyik tulajdonostársa, Benkovics Antal a cég könyvvizsgálója segítségével arra készül, hogy kiforgassa őt részvénytulajdonából, ami meg is történt.

Benkovics fontos ismerősöket gyűjtött maga köré, jó kapcsolatot ápolt cégek és intézmények középvezetőivel, illetve a helyi rendőrséggel is. Győri sikkasztásért feljelentette a Semjénnel ekkor már baráti viszonyban álló Benkovicsot, de a nyomozást előbb lezárták, majd újraindították, míg végül a Legfőbb Ügyészség megakadályozta a vádemelést. Ekkorra Semjén már kifejezetten baráti viszonyt ápolt a férfival, így Benkovics „onnantól azt csinált, amit akart” – mondta el Győri, aki szerint egykori cégtársa még vezérigazgatónak is kinevezte magát, és a feleségének is több milliós fizetést adott.

Győri Imre azt is részletezi az interjúban, hogy a Dunagép a Semjén család egy házát és egy balatoni nyaralóját is féláron újította fel, amint ezt a számára utólag hozzáférhetővé vált számlák is bizonyítják.

Az N1TV a miniszterelnök-helyettest is faggatta az ügyekről, aki azt nyilatkozta nekik, hogy „szabályos szerződést kötöttünk, és édesanyám, meg a család kifizette”. Arra nem emlékezett Semjén Zsolt, hogy mennyibe kerültek a felújítások, de kizártnak tartotta, hogy féláron dolgozott volna a cég. A Dunagép mindenesetre a nyaralón dolgozókkal még titoktartási nyilatkozatot is aláíratott.

A riportból kiderül továbbá, hogy ugyancsak a vállalat fizette 2015-ben és 2016-ban Tökölön a KDNP-napok összes költségét, sőt, a második alkalommal még a szervezést, a megrendezést, és a teljes lebonyolítást is elvállalta a Dunagép, akinek az alkalmazottai sárga színű egyenpólóban segítettek a szabadtéri mulatság lebonyolításában.

Semjén Zsolt ezt azzal magyarázta, hogy „a Dunagép valószínűleg szimpatizált a KDNP-vel, a KDNP-nek vannak szimpatizánsai, egyébként nagyon sok ember beszállt, ki pálinkával, ki borral, ki egy kis felvágottal. Mi ezzel a probléma, ha önszántukból egy KDNP-s nap szervezésében részt vettek?”

A miniszterelnök-helyettes szerint a finanszírozás egyébként is a pártigazgatóra tartozik, „semmilyen anyagi részhez nincs közöm”, mondta.

Győri Imre szerint Semjén sem volt hálátlan, hiszen neki köszönhető, hogy Benkovics Antal Zirc mellett bérelhet évi több mint 4 millió forintért egy vadászterületet, amelyért megint csak a Dunagép fizet.

Az ÁFA-csalás gyanúja is belengi azt a közös mulatozást, amelyen Semjén Zsolt Benkovics Antalnéval, és még egy sor meghívottal együtt ünnepelte az ötvenedik születésnapját a Bikalon lévő Puchner kastélyszállóban. Három napig tartott a dínomdánom, a filmben bemutatott számlák szerint 2012. szeptember 18-ától 20-áig, ám az 1 millió 550 ezer 142 forintos számlát visszadátumozták egy hétköznapra, hogy még az ÁFÁ-t is visszaigényelhessék a „Dunagép-konferencia” néven elkönyvelt eseményről.

Az N1TV azt ígéri, még folytatják Győri Imre vallomásait Semjén Zsolt és a Dunagép Zrt. gyümölcsöző kapcsolatáról.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.