Feladta magát Szabó Bálint

Egy másik ügyben az ügyészség Szabó Bálint elmeorvosi megfigyelését is indítványozta.

2022. november 5., 09:11

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, pénteken adtak ki körözést Szabó Bálint ellen, a szegedi képviselő élő közvetítésben adta fel magát a rendőrségen. Azt is közölte, hogy a körözéstől független ügyben is kapott idézést, amely szerint az ügyészség indítványozta elmeorvosi megfigyelését – írja a videó alapján a Hvg.hu.

A szürreális utat járó Szabó Bálint már hosszú ideje a rendőrség, ügyészség látókörébe került, több esetben vádat is emeltek ellene. Már kitiltották a fővárosból, nyomkövetőt kell viselnie. Pénteken a rendőrség körözést adott ki ellene.

Pénteken este az intézkedésről Szabó Bálint a Facebookon élő közvetítésben azt mondta, hogy a barátaitól értesült körözésről, pedig hetek óta nyomkövetőt visel a lábán más eljárások miatt, a telefonszámát is ismerik. Szabó azt is közvetítette, hogyan próbálja feladni magát: több rendőrséget is felhívott, így a csongrádi, a Pest megyei, illetve a kecskeméti kapitányságok diszpécsereivel is beszélt, míg végül Gödöllőre szállították. Azért járt körbe a hívás a rendőrségen, mert Szabó állandó lakhelye Szegeden van, a körözést a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el, de Szabó Kistarcsán tartózkodott éppen baráti látogatáson. Az élő közvetítés egyórás időtartama alatt nem értek tartózkodási helyére a rendőrök, így azt, hogy végül elvitték, egy posztban tudatta a szegedi képviselő pénteken este 11 óra körül.

A  szegedi képviselő ellen a körözést közérdekű üzem megzavarása miatt adták ki, ez vélhetően azzal kapcsolatos, hogy Szabó még 2020-ban Szeged egyik forgalmi csomópontjában keresztbe állt az autójával azzal, hogy a vírus terjedését szerinte a tömegközlekedés leállításával lehet megállítani. Ebben az ügyben tavaly áprilisban vádat emeltek a politikus ellen. Egy hónappal ezelőtt pedig a hatóságok félrevezetése miatt is vádat emeltek ellen, ez pedig azzal függ össze, hogy 2021 februárjában azt állította a képviselő, hogy elrabolták, ám erre nem találtak bizonyítékokat a nyomozók.

A péntek esti élő bejelentkezésében már arról is beszámolt a képviselő, hogy hivatalos személy elleni erőszak és közlekedési bűncselekmény miatt is eljárás indult ellene, ebben az ügyben pénteken kapott idézést. A november 11-ére a Budapesti Központi Kerületi Bíróságra szóló idézésből az is kiderült Szabó ismertetése szerint, hogy az eljáró ügyészség a képviselő 30 napos megfigyelését indítványozta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben – írja a lap.

(Fotó: Szabó Bálint Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.