Fájlalja Orbán Viktor, hogy még a pápalátogatásról is álhíreket terjesztettek

Egy horvát hetilapnak nyilatkozta ezt a miniszterelnök.

2021. június 19., 11:47

Szerző:

„Magyarországon vannak ateisták, vannak egyházellenesek és liberálisok, akik mindent megtesznek a keresztény értékek terjesztése ellen. Megvan a médiájuk, szervezettek, erős civil egyesületeik vannak. Azonban ezekkel mi is ugyanúgy rendelkezünk a konzervatív oldalon” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Glas koncila című horvát hetilapnak.

A csütörtökön megjelent Orbán interjú fő témája a szeptemberben Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyen részt vesz Ferenc Pápa. A magyar kormányfő sajnálatos álhírnek nevezte azt, hogy a Szentatya nem hajlandó találkozni vele.

„Még a Szentatya sem védett az álhírek ellen” – fejezte ki sajnálkozását a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, bizonyos protokolláris kérdéseket hozott létre a pápalátogatás, mivel egy nemzetközi eseményről van szó. „Én pedig egy politikának nevezett harcművészet résztvevője vagyok, amelyben a harcok mindennaposak, éjjel-nappal tartanak” – tette hozzá Orbán, aki szerint a félreértés abból eredhetett, hogy Magyarország erőteljesen ellenzi a migrációt, és véleménykülönbség van a katolikus egyházfő álláspontja között.

A horvát lap interjújában arról is szó esett, hogy éppen idén van II. János Pál pápa magyarországi látogatásának harmincadik évfordulója. Orbán Viktor azt mondta a lengyel egyházfőről, hogy II. János Pál politikai megváltást is jelentett Magyarország számára. „Úgy gondoljuk, hogy a lengyel pápa nélkül nem szabadultunk volna meg a kommunistáktól.”

A miniszterelnök a magyar nép értékrendjéről úgy vélekedett, hogy a magyarok ezt általában három irányban keresik: a család, a nemzet és Isten irányában. „Természetesen Magyarországon vannak ateisták, vannak egyházellenesek és liberálisok, akik mindent megtesznek a keresztény értékek terjesztése ellen.” Ugyanakkor a magyar keresztény kormány nem okolhatja ellenfeleit a lelki megújulás elmaradása miatt – tette hozzá Orbán.

„A Szentatyának azt fogjuk üzenni, hogy Magyarországon a kereszténység nem választás, hanem előre meghatározottság kérdése. Nem kell ehhez semmilyen érvelés, ez így van, így lett elrendelve.” A magyar kormányfő annak a véleményének is hangot adott, hogy „jelenleg egy kulturális, sőt civilizációs harc zajlik Európa lelkéért és jövőjéért”

A horvát riporter arra is rákérdezett, hogyan fér össze a migrációellenesség a keresztény értékekkel. Orbán így felelt: „amikor a magyar határon megjelenik több tízezer, leginkább fiatal férfi, kiváló fizikai állapotban, menetoszlopban taposva át az államhatáron, és ha meg akarjuk állítani őket, rajtunk is áttaposnak, már nem migrációról, hanem az államszuverenitás megsértéséről beszélhetünk”. Hozzátette azt is, hogy „ezt meg kell állítani. Senki sem jöhet az országod területére, ha ezt előzetesen nem engedted meg, de ha megteszi, ki kell onnan szorítani, ezért használjuk a kerítést. Azt is el kell mondanunk, hogy meg vagyunk győződve arról, a migráció nem spontán módon történik, hanem szervezetten. Ezt Nyugaton összeesküvés-elméletnek tartják, de mégis mindez szervezetten, politikai és üzleti megfontolások mentén történik, következménye pedig az lesz, hogy nagy muzulmán tömegek kerülnek az európai kontinensre. Úgy gondolom, hogy akik nem védekeznek, húsz év múlva nem fognak ráismerni az országukra.”

Ugyanakkor a kínai Fudan egyetem Magyarországa „migrálását” teljesen helyénvalónak nevezte, hiszen szerinte jó, ha egy országban külföldi egyetemek működnek.

Orbán Viktor szerint nagy árat fizetnek azért, mert ő és kormánya az árral szemben úszik. „Nagy árat fizetünk azért, hogy nem rúgunk bele a nyugatiakkal együtt napi szinten az orosz elnökbe, hanem megadjuk neki az őt megillető tiszteletet; nagy árat fizetünk azért, mert védjük a keresztény családmodellt; azért, mert itt nincs tere az LMBT-őrületnek; aztán nagy árat fizetünk a migrációval kapcsolatos álláspontunkért és azért, mert nem fogadjuk el a brüsszeli bürokráciát, hanem ellensúlyként közép-európai együttműködést kívánunk építeni” – összegezte hitvallását a magyar miniszterelnök a horvát Glas koncila hetilapnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

 

 

2024. április 16., 15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.