Fájdalmas részleteket osztottak meg a Szegeden meggyilkolt Zoé szülei

Elmondták, szerintük mi vezethetett el lányuk és párja szörnyű tragédiájához.

2021. június 24., 12:06

Szerző:

Facebookos beszélgetésnek indult, gyilkosság lett belőle. A hétvégén megölt szegedi pár családja exkluzív interjúban, könnyek között mesélte el, hogyan ismerte meg lányuk V. D. Attilát. Zoé május 21-én, Szeged egyik oltópontján futott bele újra a gyilkos gyógyszerészbe, akit az egyetemről ismert. A fiatalok közti beszélgetés addig folyt normális mederben, amíg a férfi észre vette, hogy a lánynak új párja van – nyilatkozták az RTL Híradónak a meggyilkolt lány szülei, Huber Eliza és férje, László.

„Látta, hogy egymás kezét fogják, majd hisztérikusan kérdezte, hogy miért nem mondták neki, hogy ők járnak”

– mesélte László a könnyeivel küzdve.  

Zoé szülei szerint a férfi ekkor dönthette el, hogy megöli lányukat és a párját is. Elmondták, a gyilkos korábban a Facebookon is megkereste lányukat, néhányszor találkoztak, de egy idő után gyanúsan kezdett viselkedni. „Rámenős volt, folyamatosan írt neki, ezért Zoé megszakította vele a kapcsolatot, a közösségi oldalról is letiltotta” – mesélték a szülők. 

A lányuk és párja lakásában szörnyű látvány fogadta őket. „Iszonyatos vértócsát láttam a földön, Tamás teste ott volt a konyhaajtónál és a lakás nappalijában a lányunknak a teteme le volt takarva egy nagy takaróval” – meséli elcsukló hangon az apa. Az édesanyja könnyekben tört ki, amikor arról beszélt, hogy a lánya lába kilógott a takaró alól, a borzalmas részleteket csak később tudták meg.

„Nem elég, hogy lelőtte, még meg is gyalázza? Én ezt anyaként nem tudom elfogadni. Remélem, nem volt tudatánál, amikor ezt a gaztettet csinálta”

– zokogott az anya.

Ahogy korábban megírtuk, Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton megöltek egy huszonéves párt szombat este. A gyilkosságot a 28 éves V. D. Attila követte el, aki szerelmi csalódás miatt döntött úgy, véget vet a pár életének. A férfi a gyilkosság után autóba szállt és elhagyta a várost. A rendőrség gőzerővel keresni kezdte, még aznap kiderült: a férfi feltehetően öngyilkos lett, holttestét a Szegedtől 114 kilométerre lévő Szanazugban helikopterrel találták meg.

(Kiemelt kép: police.hu)

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.