Időjárás: készüljön a fagyra hajnalonként

Hétfőn szinte országszerte derült időre van kilátás, kevés felhő néhol északkeleten és nyugaton lehet. Hajnalra csak néhol maradhat fagypont fölött a hőmérséklet, az északi, fagyzugos részeken pedig -5 foknál hidegebb lehet. 

2021. október 25., 06:51

Szerző:

A ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint hajnalban igencsak fagyhat. 

Hétfőn napos és csapadékmentes időjárás várható. A szél viharossá fokozódhat a Dunántúlon, a középső országrészben és Sopron környékén is, írja az időkép. Reggel főként a keleti országrészben pára és köd képződhet. Hajnalban -6, +3 fok között alakul a hőmérséklet,  napközben  a legmagasabb hőmérséklet 16 fok körül várható.

Kedden a középső országrészben és nyugaton  is megnövekszik a felhőzet. Keleten továbbra is napos idő várható. Csapadék kis mennyiségben a Dunántúlon fordulhat elő. A reggeli és hajnali órák továbbra is hidegek lesznek. Délután 10-16 fokot mérhetünk. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Enyhén felhős az ég az Őrségi Nemzeti Park felett, 2021. július 3-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)