Ezért mondott le Nagy Gábor Tamás a fővárosi képviselőségről

Eddig annyit tudtunk, hogy összeférhetetlenség miatt mondott le.

2021. december 11., 16:03

Szerző:

Litvániában lesz konzul Nagy Gábor Tamás, volt I. kerületi fideszes polgármester – tudta meg a Telex. Nagy Gábor Tamás a Telexnek azt mondta, hogy „16 évnyi országgyűlési képviselőség után kézenfekvőnek tűnt, hogy a közszolgálatban folytassam”.

A volt polgármester mindig is érdekelte a külpolitika, litvániai kijelölése pedig egy jó lehetőség lett számára. Viszont, hogy mikor foglalhatja el hivatalát, még ő sem tudja pontosan.

Ahogy korábban mi is megírtuk, összeférhetetlenség miatt lemondott fővárosi képviselői mandátumáról Nagy Gábor Tamás, helyét pedig Wintermantel Zsolt, Újpest választókerületi elnök veszi át, akit a Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya jelölt ki.

(Kiemelt kép: Nagy Gábor Tamás, az I. kerület 21 éve regnáló polgármestere 2019. október 7-én. fotó: MTI/Soós Lajos)

17:04

Vasárnap néhány órára kisüthet a nap, ám a keleti országrészben erősebb felhősödés várható. Bár veszít az erejéből, erős marad a szél. Éjszaka a kemény fagyok is megérkeznek. 

16:55

A Magyar Orvosi Kamara meghatározta követeléseit, politikai és társadalmi konszenzust várnak el az ellátás javítása érdekében.  Követeléseik nyomatékosításaként a magyar orvosok képviselői úgy határoztak, nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon: a tagság eredményes tárgyalás hiányában a kórházak ügyeleteit biztosító önkéntes többletmunka felfüggesztése, az új háziorvosi ügyeleti szerződések aláírásának megtagadása és feladatellátási szerződéseik felmondása mellett dönt.

16:23

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom korábbi elnöke, európai parlamenti képviselő jövőértékelő beszédet tartott. A párt EP-képviselője gyermekvállalás miatt nem indult újra a tisztújításon, a pozíciót jelenleg Gelencsér Ferenc tölti be.

14:56

Reggel óta meg sem állnak a tűzoltók, folyamatosan dolgoznak a szél okozta károk felszámolásán. Kora délutánig több mint 2300 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, elsősorban a Dunántúlon. Több mint százezer fogyasztási hely maradt áram nélkül az elszakadt vezetékek miatt.