Ez elég kínos, MSZMP-tag volt a nagykőrösi polgármester, aki kommunista aljamunkának nevezte a Sargentini-jelentést

2018. október 2., 20:29

Szerző:

A Népszava nyomán ma mi is megírtuk, hogy Nagykőrös Város Önkormányzata határozatban ítélte el a Sargentini jelentést, amelyhez az előterjesztést Czira Szabolcs polgármester írta, és amely úgy hangzik, hogy a dokumentumot

megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának 

tartják. Ennek a szépséghibája csak az – hívja fel a figyelmet a 444 – hogy Czira Szabolcs MSZMP-tag volt, 1987 vége felé lépett be az akkori állampártba, amelyben hangulatjelentéseket kellett írnia. Ez téma volt egy tavalyi nagykőrösi képviselőtestületi ülésen is, amelyen Czira Szabolcs azt mondta, neki semmilyen előnye nem származott az MSZMP-tagságból, és soha nem titkolta a kommunista múltját. akkor már csak az a kérdés, miért kommunistázott most.

Czira Szabolcs és a város
Fotó: nagykoros.hu

Czira Szabolcs az MSZMP után 1993-ban már a Független Kisgazdapártba lépett be, 1998 és 2014 között előbb kisgazda, majd fideszes színekben parlamenti képviselőként is dolgozott. 

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.