Extrém alacsony részvételi díjjal csalogatták honvédelmi táborokba a gyerekeket

Állami támogatással biztosították a honvédelmi táborok népszerűségét.

2023. szeptember 17., 13:17

Szerző:

Pénzzel biztosította a kormányzat, hogy népszerűek legyenek idén a honvédelmi táborok – írja a G7.

A táborfigyelő adatai alapján a portál szerint az energiaárak elszállását és az infláció megugrását követően a gyerektáborok is megdrágultak, az ottalvós, programokban bővelkedő táborok ára gyerekenként akár már a százezer forintos határt is átlépte. Az ottalvós táborok átlagosan 70, a napközisek 45 ezer forintba kerülnek, és az elmúlt öt évben átlagosan másfélszeresére emelkedett a táborok részvételi díja.Ezzel szemben a Magyar Honvédség által szervezett, tehát államilag támogatott táborok részvételi díja idén naponta és fejenként 3500 forint volt, ami tartalmazta a szállást, a napi ötszöri étkezést és a programokat is. Így egy ötnapos tábor részvételi díja 17,5 ezer, egy hatnaposé 21 ezer forint volt.

Nem meglepő tehát, hogy a 2023-as szezonban harmadik legnépszerűbb táborozási formája a honvédelmi tábor lett, több mint négyezer résztvevővel.

A táborok rengeteg helyszínen voltak elérhetőek idén, tematikailag pedig főként a harcászatra voltak felfűzve, de tartottak légvédelmi, logisztikai, felderítő, rádiókommunikációs és önvédelmi táborokat is. Tematikától függetlenül minden táborban megjelentek klasszikus honvédségi elemek, mint az alaki fogások, a testnevelés és a katonai szervezetek bemutatkozása, de volt paintball, elsősegélynyújtás, légpuskalövészet, tereptan, túlélési ismeretek is.

Sok gyerek számára ezek biztosan izgalmasan hangzanak, míg a szülőket az is motiválhatta a többi, nem fegyveres testülethez csábító, államilag nem támogatott tábor választásával szemben, hogy a honvédelmi táborok olcsók. Nagyon olcsók – emelte ki a gazdasági szakportál.

(Kiemelt képünk forrása: Honvédelmi tábor Facebook oldala)