Nyárig is zárva maradhatnak a szállodák és éttermek Magyarországon

2021. január 19., 17:06

Szerző:

További állami támogatásokat kérnek a magyar vendéglátóiparnak.

Valószínűleg pünkösdig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások - közölte körlevélben tagjaival a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az MSZÉSZ elnöke, Flesch Tamás a 24.hu-nak úgy nyilatkozott:

nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz. 

A lap szerint a szállodások meghökkentek a prognózison, amit Flesch az átoltottsági és a járvánnyal kapcsolatos adatokkal magyarázott. Szerinte ezek azt mutatják, hogy még egy darabig fennmaradnak a korlátozások Európa többi országában is.

Az MSZÉSZ elnöke a körlevélben arról is ír, az államtól további támogatásokat és kedvezményeket kérnek a nehéz időszak átvészelésére: bértámogatást, járulékkedvezményt és adóeltörlést.

Ezek fenntartását a teljes újranyitást követő 3 hónapig kérik.

Közben a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon, mivel a kormány nem hozott még ilyen döntést. 

(ph/168)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.