Erdő Péter bíboros ma jelentős médiaérdeklődés közepette megáldott egy mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban

2019. május 28., 13:30

Szerző:

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ma megáldotta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust népszerűsítő mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ami a világkongresszust illeti, korábban katolikus papok azt terjesztették, hogy aki nem tud/akar részt a kongresszus keretében megtartandó tömeges elsőáldozáson, annak erre jó darabig nem lesz módja. Ezt utóbb félreértésnek nevezték a katolikus egyház illetékesei.

Ami pedig a szentelést, Erdő Péternek a jelek szerint bőven van dolga: a főpap tegnap a libanoni Szent Chabrelről elnevezett parkot szentelte meg Gazdagréten.   

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.