Erdő Péter bíboros ma jelentős médiaérdeklődés közepette megáldott egy mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban

2019. május 28., 13:30

Szerző:

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ma megáldotta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust népszerűsítő mozdonyt a Vasúttörténeti Parkban:

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ami a világkongresszust illeti, korábban katolikus papok azt terjesztették, hogy aki nem tud/akar részt a kongresszus keretében megtartandó tömeges elsőáldozáson, annak erre jó darabig nem lesz módja. Ezt utóbb félreértésnek nevezték a katolikus egyház illetékesei.

Ami pedig a szentelést, Erdő Péternek a jelek szerint bőven van dolga: a főpap tegnap a libanoni Szent Chabrelről elnevezett parkot szentelte meg Gazdagréten.   

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.