Erdőügyi államtitkárral erősít a fák iránti rajongásáról híres Orbán-kormány

2020. február 10., 12:58

Szerző:

Nagy István agrárminiszter úgy döntött, hogy létrehoz egy erdőkért felelős helyettes államtitkárságot, amelynek élére Szentpéteri Sándor erdőmérnököt nevezte ki – írja a Magyar Nemzet.

A 2030-ig szóló erdőstratégia célja, hogy az erdősültség aránya 2050-re elérje a 27 százalékot Magyarországon. Az elmúlt évek telepítéseinek köszönhetően ma ez az arány meghaladja a 21 százalékot, amihez nagyban hozzájárultak a Vidékfejlesztési program keretén belül elérhető támogatások is.

A mintegy húszmilliárd forintos támogatásnak köszönhetően az elmúlt időszakban összesen 6500 hektárnyi új erdőt telepítettek a hazai gazdálkodók.

Örült tempójú fatelepítés nyomai Tiborcz István kempingjében, Fonyódon
Fotó: 24.hu

A növekvő támogatásoknak köszönhetően az idei évtől új lendületet kapnak az erdőtelepítések, ehhez saját forrás felhasználásával az állami erdőgazdaságok is hozzájárulnak. A tervek szerint az állami erdészetek további 550 hektárral bővítik az erdőállományt 

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.