Megrohamozták az ügyfelek az E.On pécsi irodáját

Az augusztus elsején életbe lépett árváltozás igazi káoszt okozott Pécsett.

2022. augusztus 1., 20:15

Szerző:

Dühös ügyfelek tömege átkozódva állt sorba az E.on áramszolgáltató pécsi ügyfélszolgálati irodáját hétfőn reggel, nyitás előtt – számolt be a BAMA megyei hírportál. Az ügyfelek az augusztus 1-jén, a rezsicsökkentés visszavágása utáni, új árszabást kifogásolták a szolgáltató munkatársai előtt.

„Az ügyfelek szinte kivétel nélkül az augusztus 1-jén életbe lépő árváltozás miatt keresik fel az irodáinkat, jellemzően mérőállásukat kívánják megadni, illetve a rendelettel kapcsolatos tájékoztatást kérnek” – mondta el az E.On munkatársa a lapnak.

A megkeresések ugrásszerű növekedése az egy ügyfélre eső ügyintézési időt is nagyon megnövelte, sokan csak az értesítés kézhez vétele után ébredtek rá arra, mennyit is emelkedett az áramszámla. A cég figyelmeztetet mindenkit, a mérőállás diktálásra, mindazoknak, akiknek erre lehetőségük van, javasolják a gyorsan és otthonról is elérhető ügyintézési csatornákat. Az E.ON Ügyfélszolgálat applikáción, az online ügyfélszolgálaton keresztül, telefonon vagy sms-ben néhány perc alatt megadható a mérőállás: eon.hu/hu/lakossagi/ugyintezes/szamlazasi-ugyek-fizetes/meroallas-bejelentese.html oldalon.

(Kiemelt kép: Vezetékes fogyasztásmérő az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. egyik lakossági felhasználójánál. A cég Magyarország egyötödén szolgáltat villamos energiát. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.