Enyhén szólva Vajna-közeli ember kaphatja indíthatja el az új országos kereskedelmi rádiót

2018. február 21., 21:04

Szerző:

Hiánypótlás után a Bakai Mátyás tulajdonában lévő Hold Reklám Kft. pályázatát fogadta el keddi ülésén a Médiatanács az új országos kereskedelmi rádió frekvenciájára kiírt pályázaton. Az Class FM tulajdonosáét, az Advenio Zrt.-ét alaki hibára hivatkozva kizárták a versenyből, és mivel csak ketten indultak, minden valószínűség szerint a Hold Reklám indíthat el új országos kereskedelmi rádiót Magyarországon – írja a 24.hu.

A Médiatanács a pályázatot annak a Class FM-nek a frekvenciájára írta ki, amelyet 2016 novemberében némítottak el. Magyarországnak azóta nincs analóg frekvencián sugárzó országos kereskedelmi rádiója – a Class FM az interneten működik –, az pedig kérdéses, hogy mikor lehet újra, az Advenio ugyanis több pert is indított a frekvenciáért, amelytől megfosztották. Az országos kereskedelmi rádiót egyébként minden valószínűség szerint Pop FM-nek fogják hívni, a Hold Reklám legalábbis bejegyeztetett egy erre a névre épített logót tavaly novemberben.

Ami Bakai Mátyást illeti, ő a Hold Reklám tulajdonosa és ügyvezetője, tavaly októberig Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és médiatulajdonos mellett a társügyvezetője volt a Rádió 1-ben érdekelt Radio Plus Kft.-nek. 

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.