Ennyibe kerülne a benzin, ha nem lenne az ársapka

Miközben a világpiacon jelentősen esett az olajár. 

2022. július 25., 11:57

Szerző:

Szerdától változik az üzemanyag nagykereskedelmi ára Magyarországon, ezzel a benzin ára már 700 forint alá csökkent – írja a holtankoljak.hu

Tovább zuhant a héten a benzin és a gázolaj piaci ára Magyarországon. A benzin esetében ez bruttó 21 forintos csökkenést jelent, míg a piaci gázolajért bruttó 28 forinttal kell majd kevesebbet fizetni azoknak, akik csak piaci áron tudnak tankolni. A kormány döntése értelmében a hatósági ár a 95-ös benzin és a gázolaj esetében továbbra is 480 forint per liter.

Július 1-je óta a gázolaj piaci ára bruttó 80 forintot csökkent mostanáig. A hatósági 480 forintos üzemanyagárak mellett szerdától az alábbi piaci átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon: 

  • 95-ös benzin: 696,9 forint per liter;
  • gázolaj: 746,9 forint per liter.

Várhatóan a üzemanyagok ára a csökkenés ellenére továbbra is magas marad.

(Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.