Ennyi milliárddal járul hozzá az EU a magyar egészségügy és a vakcinabeszerzések finanszírozásához

Nem fukarkodott az EU Magyarországgal szemben.

2021. november 26., 19:22

Szerző:

Az Európai Bizottság 250 millió eurós, átszámítva több mint 92,3 milliárd forintos támogatást nyújt Magyarországnak az uniós gyógyszerfelügyeleti ügynökség által engedélyezett,

13 millió adag koronavírus elleni vakcina beszerzéséhez, és a járvány idején túlórában dolgozó mintegy hétezer orvos és ápoló pénzügyi kompenzációjához 

– tájékoztatott pénteken a brüsszeli testület.

A bizottság a finanszírozást a REACT-EU intézkedéscsomag keretében folyósítja, amelynek forrásaiból a járvány miatti lezárások által legsúlyosabban érintett ágazatokat és dolgozókat támogatják, írja az MTI.

A testület pénteken arról is döntött, hogy 404 millió euró támogatást nyújt a spanyolországi munkáltatóknak, a munkahelyteremtés és a munkahelyek fenntartása érdekében. Ezzel az összeggel önálló vállalkozókat támogatnak, továbbá forrásokat biztosítanak egészségügyi dolgozók toborzására. Támogatják továbbá a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő rétegek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját és a fiatalok szakképzését.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI / Balázs Attila)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.