Ennyi menekült érkezett szerdán a budapesti pályaudvarokra

Folyamatosan érkeznek a fővárosba a vonatok.

2022. március 17., 11:05

Szerző:

Az ukrajnai háború elől menekülők közül szerdán 3329 ember, köztük 971 gyermek érkezett Budapestre vonattal, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon. 

A rendőrség közlése szerint a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 59 ember, köztük 37 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg – tették hozzá. 

A BRFK és a Készenléti Rendőrség a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásukat, szállításukat és elszállásukat számos esetben civil szervezetek segítői végzik, de a rendőrök is folyamatosan tartják a kapcsolatot a katasztrófavédelem, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható az MTI-vel megosztott közleményben.

(Kiemelt kép: Ukrajnából érkezett menekültek a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án, Budapesten. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)