Engedély nélkül használta Kálmán Olga az ATV felvételeit a kampányában

2019. június 23., 17:22

Szerző:

Kálmán Olga, a DK főpolgármester-jelöltje az elmúlt két napban két olyan videót is kirakott a hivatalos Facebook-oldalára, amiben Tarlós István főpolgármesterrel szócsatázik korábbi munkahelye, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Kálmán Olga azonban nem kért engedélyt a csatornától, hogy használhassa a felvételeket, írta az Origo.

A televíziós felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója az Indexnek megerősítette, hogy Kálmán Olga valóban nem kért és nem is kapott engedélyt a felvételek felhasználására.

„Szeretnénk elkerülni a peres eljárást, ezért várjuk Kálmán Olga vagy a DK megkeresését. Egyébként a helyzetet súlyosbítja az, hogy ezekbe az ATV-s felvételekbe belenagyítottak, hogy a csatorna logója se látszódjon”.

Az Index megkereste a DK sajtósát, Wirsching Viktóriát, aki azt írta:

„a Demokratikus Koalíció számtalan alkalommal használ politikusairól rövid videórészleteket tévéműsorokból, senki korábban ezeket nem kifogásolta. Az ATV-vel korrekt szakmai viszonyt ápolunk, így ezt a kérdést is tisztázni fogjuk velük”.

A DK sajtósa az ügyhöz még hozzáfűzte, "a Fidesz-média minden felületén, minden elképzelhető módon támadja a jelöltjüket", szerinte ebből is az látszik, hogy "a Fidesz kit tart valódi ellenfelének".

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.