Emmanuel Macron megint beszólt: „Orbán és Salvini jól teszi, ha engem tart közös ellenfélnek”

2018. augusztus 29., 16:19

Szerző:

Szembeszáll Orbán Viktorral és populista szövetségeseivel Emmanuel Macron. A francia elnök épp Dániában van, hogy Margrethe Vestager mellett lobbizzon a hamarosan megüresedő EU-bizottsági elnöki posztra, és újságíróknak azt nyilatkozta:

„Orbán és Salvini jól teszi, ha engem tart közös ellenfélnek.”

Macron arra reagált így, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden találkozott Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, ahol – mint megírtuk – lényegében nem sok mindenben, legfeljebb abban állapodtak meg, hogy mindkettejük közös ellensége Emmanuel Macron francia elnök lesz. Orbán szerint az Európai Néppártban két nagy erő van, az egyiket Macron vezeti, és fel akarja robbantani az Európai Parlament pártrendszerét, ahogy tette azt a francia pártrendszerrel.

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Mint mindezekre Macron mondta, ha ezt így gondolják, igazuk is van, mert sosem fogja a nacionalistákat és azokat támogatni, akik gyűlöletbeszédet terjesztenek. 

Tegnap 19:12

A gödöllői HÉV-vonalán maszturbáló férfi esete napokig lázban tartotta az olvasókat. Kerepes polgármestere, Gyuricza László ultimátumot adott a férfinak: ha nem adja fel magát, a tevékenységéről készült felvételt nyilvánosságra hozza. Kérdés, hogy tett szert a polgármester a felvételre, illetve vajon jogszerűen használta-e fel?