Emléktáblát kap Tamás Gáspár Miklós egykori otthona

Az V. kerület vezetése megszavazta, hogy Tamás Gáspár Miklós Nádor utcai otthona emléktáblát kapjon.

2023. január 19., 15:29

Szerző:

„Egyhangúlag döntött a javaslatunkra a képviselő-testület: emléktáblát állít a belvárosi önkormányzat Tamás Gáspár Miklós tiszteletére a Nádor utcában” – közölte Kóbács Alex Gábor az V. kerület Tiéd a Belváros nevű ellenzéki frakciójának vezetője Facebookon.

Az emléktáblát az ellenzéki frakció kezdeményezte, de a polgármester és a képviselő-testület is megszavazta. Emellett több közéleti személy és szervezet is támogatta az indítványt, többek között Pető Iván, Schiffer András és a XXI. Század Társaság is.

( Fotó: MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.