Emlékszik még, hogy Bayer Zsolt demens vénembernek nevezte a pápát?

Nem hagyta szó nélkül az MSZP-s Ujhelyi István.

2021. szeptember 17., 20:55

Szerző:

Elnézést kért-e Bayer Zsolt korábbi becsmérlő szavai miatt Orbán Viktor Ferenc pápától – erre kíváncsi az MSZP-s Ujhelyi István. Emlékezetes, hogy a kormányközeli publicista korábban a „demens vénembernek” nevezte a katolikus egyházfőt – írja a Magyar Hang. 

Az MSZP-s Ujhelyi István nem hagyta szó nélkül, hogy Orbán Viktor a Facebookon is megemlékezett az Eucharisztikus Kongresszusra Budapestre érkezett Ferenc pápával való találkozásáról. A miniszterelnök annyit osztott meg követőivel, hogy arra kérte a szentatyát: „ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”.

A közösségi oldalon a bejegyzéshez hozzászólt a szocialista politikus is. – És nagy barátja, Bayer Zsolt méltatlanul sértő szavai miatt – amivel a Szentatyát illette – elnézést kért tőle? – tette fel a kérdést.

Bayer Zsolt még 2016-ban a saját blogján írt Ferenc pápáról. Azt bírálta, ahogy a katolikus egyházfő az iszlámról, illetve a terrorizmusról vélekedett, helytelenítve például a kettő összemosását: „a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember” – írta többek között a publicista.

(Kiemelt képünk Csátalja, 2015. június 3. Bayer Zsolt író, publicista beszédet mond a trianoni békediktátum 95. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Csátalján 2015. június 3-án. Fotó: Borbás Mátyás/MTI)