Emlékszik még, hogy Bayer Zsolt demens vénembernek nevezte a pápát?

Nem hagyta szó nélkül az MSZP-s Ujhelyi István.

2021. szeptember 17., 20:55

Szerző:

Elnézést kért-e Bayer Zsolt korábbi becsmérlő szavai miatt Orbán Viktor Ferenc pápától – erre kíváncsi az MSZP-s Ujhelyi István. Emlékezetes, hogy a kormányközeli publicista korábban a „demens vénembernek” nevezte a katolikus egyházfőt – írja a Magyar Hang. 

Az MSZP-s Ujhelyi István nem hagyta szó nélkül, hogy Orbán Viktor a Facebookon is megemlékezett az Eucharisztikus Kongresszusra Budapestre érkezett Ferenc pápával való találkozásáról. A miniszterelnök annyit osztott meg követőivel, hogy arra kérte a szentatyát: „ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot”.

A közösségi oldalon a bejegyzéshez hozzászólt a szocialista politikus is. – És nagy barátja, Bayer Zsolt méltatlanul sértő szavai miatt – amivel a Szentatyát illette – elnézést kért tőle? – tette fel a kérdést.

Bayer Zsolt még 2016-ban a saját blogján írt Ferenc pápáról. Azt bírálta, ahogy a katolikus egyházfő az iszlámról, illetve a terrorizmusról vélekedett, helytelenítve például a kettő összemosását: „a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember” – írta többek között a publicista.

(Kiemelt képünk Csátalja, 2015. június 3. Bayer Zsolt író, publicista beszédet mond a trianoni békediktátum 95. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Csátalján 2015. június 3-án. Fotó: Borbás Mátyás/MTI)



20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.