Élvezze ki a jó időt, hamarosan lecsaphat a vihar

Zápor, zivatar kialakulhat.

2021. szeptember 26., 14:46

Szerző:

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő lesz kevés gomoly és fátyolfelhővel, írja az MTI. Éjjel a Dunától keletre jobbára felhőtlen marad az ég, a Dunántúlra nyugat felől felhőkaréj húzódik. Az éjszaka második felében a Dunántúlon (esetleg a főváros térségében is) már zápor, zivatar kialakulhat. A csapadék helyben is képződik.

Hétfőn az ország délnyugati kétharmadán felhős idő várható, gomolyfelhő-képződéssel, azonban délelőtt még a Dél-Dunántúlon is sokat süthet a nap. Ott összességében többfelé számíthatunk csapadékra, kisebb körzetekben jelentős mennyiséggel. Eleinte az északi megyékben, középső országrészben, később ettől délebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, illetve eső is. Nagy bizonytalanság mellett a Dunántúlon lokálisan több 10 mm is hullhat.

Az északkeleti megyékben viszont késő délutánig a napsütés dominál. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 28 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

 

(Kiemelt kép: Vásárosnamény, 2012. szeptember 5. Szürke gém (Ardea cinerea) áll az alig húsz centiméter mély vízben, a Szamos közepén Vásárosnaménynál 2012. szeptember 5-én. Az elmúlt időszakban a csapadékszegény időjárás miatt nem hullott számottevő mennyiségű eső a Tisza vízgyűjtőjének a területén, ezért a mellékfolyók sem szállítottak kellő mennyiségű vizet a folyóba. A Tiszán emiatt leállt a hajóközlekedés. MTI Fotó: Balázs Attila)