Elpusztult társaik között, csontsoványan küzdöttek az életben maradásért egy isaszegi férfi állatai

Nem adott a jószágoknak sem vizet, sem élelmet. Haldokló birkákat, juhokat és férges, oltatlan kutyákat kellett kimenteni. Az ügyészségen a sor.

2021. február 14., 11:05

Szerző:

Állampolgári bejelentés alapján érkeztek rendőrök egy isaszegi házhoz még 2019. november 24-én, az udvaron és az ott lévő kalyibákban nehéz sorsú haszon- és háziállatok küzdenek az életben maradásért.

A helyszínről csontsovány, hiányos bundájú birkákat, haldokló juhokat és férges, oltatlan kutyákat bíztak az állatmentők gondjaira. 

Az élelemről és vízről sem gondoskodó 54 éves férfi ellen büntetőeljárás indult.

 
Így nézett ki az udvar, ahol az állatok éltek
 
Forrás: Police.hu
 

 

A maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezték, a Gödöllői Rendőrkapitányság a nyomozás iratait átadta az ügyészségnek – számolt be róla a police.hu.

 

 

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.