Az újraszámlálás után is ellenzéki többség van Kőbányán

2019. október 31., 14:42

Szerző:

A végső, újraszámolt eredmény szerint is a Momentum jelöltje nyerte meg az önkormányzati választókerületét Kőbányán. Huszti András a Facebookon jelentette be, hogy a Fővárosi Választási Bizottság korábbi, ugyancsak neki kedvező határozatát a Fővárosi Ítélőtábla ma helybenhagyta – vette észre a Mérce.

Ráadásul az újraszámolt és a Fővárosi Ítélőtábla által hitelesített eredmény szerint 987 szavazat helyett 995 szavazatot adtak le Husztira érvényesen.

Így a képviselő még 8 szavazatot szerzett az ellenfele által indított eljárás következményeként.

 A Momentum kőbányai szervezete közösségi oldalán üdvözölte a jogerős eredményt azzal, hogy 

„Köszönjük az újraszámlálást a Fidesznek!”

 

A másik vitatott, ugyancsak Momentumos jelölt által megnyert kőbányai körzetben már hétfőn kiderült, Stemler Diána győzelme is érvényes, és jogerőre emelkedett. Az ő esetében a Fővárosi Ítélőtábla nem találta megalapozottnak a kifogásokat. Stemler Diána 9 szavazattal nyerte meg a körzetét.

Ez azt jelenti, hogy Kőbányán a polgármester a fideszes D. Kovács Róbert Antal maradt, de a testületi többség 9-8 arányban biztosan az ellenzéké.

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.