Elit gyerektábort szervez Kerényi a NER kis trónörököseinek

2018. január 17., 15:58

Szerző:

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a kormányelit gyerekeinek szervez gyerektábort Vörösberényben, amihez nagyvonalú állami támogatást kap – írja a Magyar Nemzet. A tábor helyszíne a Balatonalmádi tulajdonában álló jezsuita rendház lesz.

Fotó: Kerényi Imre/Facebook

A Gizella tábor névre keresztelt keresztény nyári táborba csak egy nagyon szűk réteget invitálnak meg. A toborzólevelet tavasszal küldik ki a polgármestereknek, államtitkároknak és minisztereknek, akiket arra kérnek, hogy fizessék be gyerekeiket és unokáikat a nyári táborba. A részvételi díj fejenként 250 ezer forint lesz. Kerényi elismeri, hogy ez a díj magas, de azzal indokolja, hogy a tábor minőségi, és fel kell tenni magunknak az alábbi kérdést:

Ér-e a trónörökösünk ekkora befektetést?

A díj befizetése alól 20 gyerek felmentést kaphat, az ő díjukat viszont baráti alapítványok állják. A 20 gyereket Kerényi maga választja ki, a szülők által kézzel írt kérelmek alapján. További kedvezményt adnak, ha testvérek együtt jelentkeznek a táborba. Az ő díjuk fejenként csak 200 ezer forint.

Már idén nyáron is fogadnának gyerekeket. Kerényi négy, csapatonként 30 fős turnussal számol június 25. és augusztus 23. között, a táborba 10–16 év közötti fiúkat és lányokat várna. Egy turnus kéthetes lesz.

Lesz benne bicikli- és úszásoktatás, vitorlástanfolyam, kirándulás Tihanyba, Pannonhalmára, Veszprémbe. Meg menettánc szerint centuriában masírozó katonacsapat, „leányok versengése a Vesta-szüzek leánykarikázójában", templomtúra.

A kormány jól megdobta támogatással a tábort. A Magyar Közlönyben jelent meg az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet, miszerint a belügyminiszter azonnali hatállyal fél milliárd forintos támogatást ad Balatonalmádi Önkormányzatának. A támogatás célja a vörösberényi kolostor állagmegóvása és ifjúsági táboroztatás előkészítése. Tavaly egy kormányhatározat alapján ingyenesen átadták Balatonalmádinak az állami tulajdonú tábort. És még megvásárolták Balatonalmádi részére a kolostor mellett található magtárat is, a Belügyminisztérium büdzséjéből, 120 millió forintért.

A kolostort ráadásul fel is kell újítani, méghozzá rohamtempóban, hogy a nyári turnus elindulhasson.

A Magyar Krónikában megjelent felhívás és tábori program itt olvasható.

A levél záró mondatával búcsúzunk:

Éljen az országépítés.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.