Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere

Leukémiában halt meg a 29 éves énekes.

2021. február 6., 14:03

Szerző:

„Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” - olvasható az AWS Facebook-oldalán.

Azt írják, a tavaly nyáron leukémiával diagnosztizált frontember januárban még azt tervezte, hogy a nyilvánosság előtt fog beszélni betegségéről. Siklósi tavasszal készült kiadni első szólólemezét, nyáron a következő AWS-lemezen dolgozott volna társaival, őszre pedig koncertturnét tervezett.

„Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is” - áll a zenekar bejegyzésében.

Tavaly júliusban az AWS közölte, hogy Siklósi Örs betegsége miatt egyetlen koncertet sem vállal a zenekar 2020-ban. Raktárkoncertjükön is nélküle álltak színpadra. November végén Siklósi azt írta a Facebookon, jobban van, és nemsokára azt is elmeséli majd, mi történt vele, egy december 31-i AWS-bejegyzésben pedig még a zenekar is bizakodó volt a jövőt illetően.

Siklósi Örs 2006-ban alapította meg a modern metal műfajába sorolható AWS-t barátaival. A zenekar számos fesztivál- és klubsiker után 2018-ban lett országosan ismert, amikor a Viszlát nyár című számukkal megnyerték A Dal versenyét, így ők indulhattak Magyarország színeiben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Lisszabonban megrendezett verseny a 21. helyen végzett az AWS.

(kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.