Elhunyt Hegedűs Márta fotóriporter

Két éve küzdött a rákkal a háromgyermekes édesanya.

2021. február 17., 20:18

Szerző:

„Márti ma hajnalban elment közülünk. Az utolsó pillanatig küzdött a betegséggel, hihetetlen erővel próbált az életbe kapaszkodni, hogy minél tovább együtt maradhasson imádott gyermekeivel, Lilivel, Danival, Tomival, a családjával, és Veletek” – osztotta meg a szomorú hírt férje, a Hegedűs Márta kezelésére létrehozott Facebook-oldalon.

Tavaly nyáron egyetlen nap alatt összegyűlt húszmillió forint Hegedűs Márta fotóriporter kezelésére. A háromgyerekes édesanya daganatos betegségének kezelésére a családja és barátai a Facebookon indítottak gyűjtést, 25 óra alatt pedig össze is gyűlt a terápiához szükséges összeg. 

Márta állapota akkor kritikus volt, több áttét is megjelent, rendszeresen fájdalmai voltak, és egyre fáradékonyabb volt. A háromgyermekes édesanyánál 2019 tavaszán diagnosztizáltak méhnyakrákot, azonnal megműtötték, de sem ez, sem a kemoterápia és a sugárkezelés nem hozott gyógyulást. Időközben leálltak a veséi is. Tünetei miatt Márta nem volt operálható, ezért csak egy speciális, közel tizenhét millió forintba kerülő immunterápia segíthetett volna, erre indítottak nyáron gyűjtést.

Márta férje bejegyzésében azt írja, az utolsó hetekben már tudták, hogy el fog jönni ez a pillanat, „de most nagyon nehéz felfogni, elfogadni, hogy nincs már velünk! Márti, nagyon hiányzol!”.

Hegedűs Márta 39 éves volt.

(Kiemelt kép: Hegedűs Márta fotóriporter, Adománygyűjtés Márti kezelésére | Facebook-oldal)