Elfogták Lászlót, aki azt mondta a táti plébánosnak, hogy gyónni szeretne, de ehelyett inkább kirabolta

2019. május 20., 19:39

Szerző:

A rendőrök őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, akit a táti plébános kirablásával gyanúsítanak - olvasható a közlemény a police.hu-n. A gyanúsított P. László szombat délelőtt a Nyergesújfaluhoz közel eső település plébániájára csöngetett be. Először nem ment be, hanem pénzt kért ételre a plébánostól, majd miután megkapta, elment. Egy óra múlva azonban visszatért, bement, újra ételt kért, amit a plébános oda is adott neki, de a férfi pénzt is akart. A pap megijedt és további összeget adott neki.

P. Lászlónak ez sem volt elég, kutakodni kezdett, és amikor a plébános elmenekült, utánament, majd az udvaron dulakodtak. A megtámadott pap kiszabadult, és amikor segítségért kiáltott, a támadója elmenekült.

A dulakodás egyik helyszíne
Fotó: police.hu

A pap a Szemlélek blognak azt mondta, azért engedte be a férfit,

mert azt mondta, gyónni akar.

Az esztergomi rendőrök három órán belül azonosították és másnap 18 óra 45 perckor Vácon elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható P. Lászlót. A férfit az Esztergomi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a leányvári lakost őrizetbe vették és javaslatot tettek arra az illetékes ügyészségnek, hogy az őrizet alatt az ügyészség állítsa bíróság elé a gyanúsítottat. A rendőrök a pénz egy részét lefoglalták. P. László ellen rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.