Elfogták az 1-es villamoson garázdálkodó mobillopót

A kőbányai nyomozók a villamos vonalát végigjárva pár nap alatt megtalálták a 29 éves férfit.
 

2021. április 13., 10:34

Szerző:

Egy notórius telefontolvajt fogtak a rendőrök, a férfi főleg a budapesti 1-es villamos vonalán szemelte ki áldozatait, írja a Police.hu.

A gyanú szerint B. László három egymást követő napon is ellopott egy-egy mobilt. Először március 26-án egy tizenhat éves lány kezéből kapta ki a telefonját. Mire a lány észrevette, mi történt vele, a tolvaj leugrott a villamosról, és elmenekült. A férfi mindig ezzel a módszerrel szerzett zsákmányt. A kőbányai nyomozók a személyleírások és a kamerafelvételek alapján néhány napon belül azonosították B. Lászlót, majd végigjárták a Népligetet és az 1-es villamos vonalát. Végül pénteken a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésénél elfogták.

(Kiemelt kép: police.hu)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.