Életfogytiglant kaphat a nógrádi férfi, aki húsvétkor megverte és megerőszakolta a 70 éves szomszédját

2019. április 28., 10:54

Szerző:

Egy nógrádi férfi húsvét hétfőn ittasan, minden előzmény nélkül megjelent szomszédjánál, akit szó nélkül ütlegelni kezdett – írja a Bors.

A hetvenes éveiben járó asszonyt többször fejen és arcon ütötte, az asszony a rengeteg ütéstől a földre került. A részeg férfi előbb felrángatta, majd tovább verte. Amikor abbahagyta az ütlegelést, a nő menekülni akart, de a férfi követte.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az idős áldozat ekkor már egyáltalán nem tudott védekezni az ütések ellen, a férfi megerőszakolta az egyébként is mozgáskorlátozott nőt, majd magára hagyta. A bántalmazott asszony belehalt sérüléseibe.

A férfit az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja. Ügyét kedden tárgyalja a Balassagyarmati Törvényszék. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.