Életet mentett a rendőr

Egy férfi megsérült, miközben faléceket darabolt. A kiérkező rendőrök mentették meg az életét.

2023. november 21., 11:40

Szerző:

„A helyszínen terepszemle, állapotfelmérés, majd cselekvés a pillanat töredéke alatt, a sérült férfi karjából szívritmusával egyezően spriccelt ugyanis a vér. A reakcióidővel gond egy szál se volt, törzsőrmesterünk először hónalj körül szorosan elkötötte a kart, majd az alkaron lévő vágott sebbe nyúlva ujjaival igyekezett csillapítani a vérzés dinamikáját és erősségét. Miközben a sérült kart megemelte, az egyre jobban szédülő, verejtékező és a fájdalom mellett végtagzsibbadástól is szenvedő férfiben tartotta a lelket” – számol be róla a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közösségi médiában.


Tíz perccel később a pórul járt férfit a mentők ellátták, kórházba vitték, ám a rendőrök gyors beavatkozása nélkül valószínűleg elvérzett volna, mire a mentők megérkeznek.

„Nagyon szépen köszönjük a kitartó és odaadó munkáját a rendőr úrnak, így párom 6 órás műtét után, vasárnap délután elhagyhatta a kórházat és hazajöhetett a családjához. Körülményekhez képest jól van. De soha nem felejtjük el, hogy kik mentették meg az életét. Nagyon nagyon szépen köszönjük a küzdelmet. Szavakkal ez az érzés leírhatatlan” – köszönte meg a üllői féfi párja a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook bejegyzése alatt a hős rendőr tetttét. 

(Kiemelt képünk forrása: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)