Tömött bevásárlókocsikban lopta ki az árut egy váci banda a környék élelmiszerboltjaiból

2020. július 30., 17:15

Szerző:

A szentendrei nyomozók egy olyan csapatot fogtak el, akik több lopást is elkövettek. A megtömött bevásárlókocsikat fizetés nélkül tolta ki a bejáraton néhány nő, a napokban fogták el őket Vácon. Két további társukat is meggyanúsították – számolt be róla a police.hu.

A településről településre járó csapat tagjai leosztották egymás között a feladatokat, volt sofőr, két bevásárló, egy bejáratnál akcióra kész figyelő. Egy szentendrei élelmiszerboltnál 2020. május 15-én kora délután a kocsit a bejárathoz közel leparkolták, két nő bement a boltba, majd majdnem 53 ezer forint értékű, főként élelmiszerrel – téliszalámi, kolbász, hentesáru – telerámolta a bevásárlókocsit. Útjukat ezután nem a pénztárak felé vették, hanem ahol bementek, ott távoztak.

Fotó: police.hu

Kint várakozó társuk a kívülről nyitódó, fotocellás bejárati ajtót kitárva tette lehetővé menekülésüket. Autójukhoz siettek, bedöntötték a zsákmányt a csomagtartóba, majd elhajtottak. Egy dunakeszi üzletig mentek, ahol ugyanezzel a módszerrel több mint 83 ezer forintért rámoltak össze húsárut, tisztálkodási szereket, édességet, majd menekültek volna a zsákmánnyal, ám a biztonsági őr megállította őket. A kifizetetlen áru meglett, de a tolvajok elfutottak.

A kamerafelvételek alapján a nyomozók a napokban jutottak el egy váci címre, ahonnan három nőt – egy 44 éves anyát és 21 éves ikerlányait – állítottak elő. Másnap további két társukat, egy 33 éves, a bűncselekményeknél sofőrként foglalkoztatott férfit, valamint egy 28 éves nőt is kihallgattak.

Mindnyájan beismerő vallomást tettek, sőt, a szentendrein és a dunakeszin túl további hat, a közelmúltban ugyanezzel a módszerrel elkövetett bűncselekményt is elismertek.

A Szentendrei Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat velük szemben eljárást.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.