Kövér Lászlónak mától hivatalos papírja van arról, hogy két lábbal tiporta meg a sajtószabadságot

2020. május 26., 11:58

Szerző:

Több magyar újságíró szólásszabadsághoz fűződő jogát is megsértette Kövér László az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) keddi döntése szerint, amikor az Országgyűlés elnöke kitiltotta őket a Parlamentből – írja az Index.

A verdikt egy 2016-os esethez kötődik, amikor a sajtó munkatársai egy akkori, MNB-s botrányról kérdezősködtek. Arról érdeklődtek a képviselőknél, mi a véleményük arról, hogy a jegybank alapítványain keresztül, de a közvélemény tájékoztatása nélkül osztottak szét közpénzmilliárdokat.

Az esetről annak idején a 168 Óra is beszámolt:

Kövér akkor egy lendülettel az Index, a 24.hu, a Népszabadság és a HVG újságíróját is kitiltotta a Parlamentből, a hivatalos indoklás szerint azért, mert az olyan helyen forgattak, ahol szerinte  szerint erre nem volt lehetőségük,

a kérdeződködést pedig a felszólítás ellenére sem hagyták abba.

A házelnök akciója miatt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) fordult a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A magyar parlamentből egyébként nem csak újságírókat lehet kitiltani:

 

08:39

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.