Egymilliárd forint feletti értékben ad el lakásokat a Belváros, de előbb kormánysegítséggel felújítja ezeket

Két év alatt több mint 3 milliárdnyi ingatlant adott el a kerület.

2021. december 16., 13:40

Szerző:

Csütörtökön rendkívüli ülésen döntött arról az V. kerületi önkormányzat fideszes többsége, hogy irodákként, üzletekként használható ingatlanoktól válik meg, összesen mintegy 1,3 milliárd forint értékben. A hírről beszámoló Telex szerint különösen érdekes, hogy az eladások az ezt megelőző heti rendes ülésen nem kerültek napirendre.

A Belváros polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter, kihasználva a veszélyhelyzet nyújtotta lehetőségeket, tavaly ilyenkor egymaga döntött 2,2 milliárd forintnyi ingatlan eladásáról. Most pedig újabb ingatlanok kerülnek ki az önkormányzati ingatlanvagyonból. Két ingatlan az Arany János utcában található, amelyeknek hamarosan elkezdődik a felújítása, ráadásul kormányzati támogatással. Emellett az Aulich, a Báthory, a Bástya és a Semmelweis utcában is adnak el önkormányzati helyiségeket, írja a 444.

A javaslatot csak a fideszesek támogatták, de a kilence kormánypárti képviselő felülmúlta az 5 ellenzéki voksot. Az ellenzéki pártok közös, Tiéd a Belváros nevű frakciójának vezetője, Kovács Alex Gábor azt írta, elindult a nagy karácsonyi belvárosi ingatlan-kiárusítás, a módszer pedig a szokásos:

„titokban” meghirdetett pályázat, rövidre szabott határidők, egy kivételével minden ingatlanra egy ajánlat érkezett, gyakorlatilag ugyanakkor összeget kínálva, mint ami a pályázati kiírásban szerepel. Valódi versenynek nyoma sincs, minden lezongorázva.”

Éppen ma röppent fel a hír, hogy valami nem stimmel Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármesterének vagyonnyilatkozatával, ugyanis úgy jutott 24 hektárnyi bakonyi földterülethez, hogy azt a pénztárcája meg sem érezte. A földeket ugyanis nagyrészt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökétől, a Porsche Hungáriát húsz évig ügyvezető Eppel Jánostól vette.

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.