Egyelőre szinte senkit nem érdekel a józsefvárosi polgármester-választás, az egyik jelölt az utolsó pillanatban visszalépett

2018. július 8., 15:34

Szerző:

A választói érdeklődés szinte teljes hiánya mellett tartják vasárnap Józsefvárosban az időközi polgármester-választást  – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 6,99 százaléka jelent meg az urnák előtt, ami 4015 embert jelent 53 454 távolmaradásával. Délután háromig is csak 15,35 százaléknyi szavazó adta le a voksát.

A megméretést a volt polgármester, a fideszes Kocsis Máté lemondása miatt kellett kiírni, aki országgyűlési képviselővé avanzsált az április 8-i országgyűlési választásokon, az új tisztsége pedig összeférhetetlen a polgármesterivel. Helyette a Fidesz Sára Botond alpolgármestert indítja – ő óvodákban is reklámozta magát –, a demokratikus ellenzék pedig beállt a civil jelölt, Győri Péter mögé. Rajtuk kívül a választáson egy munkáspárti jelölt is indul, és bár máig úgy volt, hogy a korábban jobbikos, most függetlenként induló Pintér Attila kerületi önkormányzati képviselő is megméreti magát, ő az utolsó pillanatban visszalépett. A nevét lehúzták a szavazólapokról.

Ami az esélyeket illeti, a józsefvárosi civilek lapunknak korábban azt mondták, Győri Péter fő ellenfele nem Sára Botond, hanem a nyár. A megméretés hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.