Egyelőre nem épül újabb határkerítés, de így is biztonságban van a magyarság

2017. november 23., 10:35

Szerző:

A kormány csak akkor kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1-en.

Ezt azonban pillanatnyilag nem tapasztalják. A román és az ukrán határ ellenőrzése a magyar és a határrendészeti partnerszervek közreműködése nyomán hatékony – mondta.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

„A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében” – szögezte le.

Nem a 2015-ben tapasztalt mértékben, de folyamatos a nyomás a balkáni útvonalon, ahol jelenleg is mintegy nyolcvanezer migráns tartózkodik, és szüntelen az utánpótlás a görög szigetekre érkezőkből. A magyar határon sok ezren kísérlik meg az átjutást, ők a kerítés hiányában Nyugat-Európába mennének.

Bakondiék ugyanakkor hiányolják a szolidaritást az Európai Unió részéről. Miközben a bolgár, a spanyol, a görög vagy a francia–brit kerítést „jó kerítésnek” tekintik az EU vezetői, a magyart bírálják – jegyezte meg keserű daccal.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.