Egy rendőr bement az MTVA székházába, és távozásra szólította fel az ellenzéki országgyűlési képviselőket

2018. december 17., 17:20

Szerző:

Hétfő délután az MTVA székházában folytatódott a gyomorforgató abszurd, az épületbe délután 5 után bement egy rendőr őrnagy, aki

a Papp Dániel MTVA-vezérigazgató által kért jegyzői birtokvédelmi határozat alapján távozásra szólította fel a bent lévő országgyűlési képviselőket.

Bár a politikusok felhívták a figyelmét, hogy ők közfeladatot látnak el, a képviselői igazolványokkal pedig szabadon bemehetnek a közintézménybe, a rendőr őrnagy felolvasta Kiss Anita jegyző azonnali hatályú végzését, amelynek értelmében az országgyűlési képviselőknek távozniuk kell.

Most kabátban mászkálnak az épületben, nem tudják, mikor megy értük több tucat rendőr. Úgy tudják, két irányból fogják őket kihurcolni.

Közben a letepert és megsérült DK-s politikushoz, Varju Lászlóhoz megérkeztek a mentők. Mint később kiderült, Vadai Ágnesnek is ellátásra volt szüksége, zúzódásokat szenvedett. 

A végzés Kunhalmi Ágnes nevét és „társait” említi.

A képviselők kifogásolták, hogy az ő, többszörös bejelentésükre miért nem ment ki ma senki, miért csak most jelent meg az őrnagy, ráadásul ezzel a végzéssel.

A párbeszédes Tordai Bence élőben közvetít. - Szomorú pillanata ez a magyar jogállamnak – kommentálta a politikus a helyzetet.

Az országgyűlési képviselők, kiegészülve Varju Lászlóval, arra számítanak, hogy rendőri erővel kivezetik őket.