Egy fok volt hajnalban ezen a településen

Június ide vagy oda, az északi településeken meglehetősen hideg volt a vasárnapra virradó éjszaka.

2023. június 4., 07:30

Szerző:

Az északi tájakon az Időkép több mérőpontján az 5 fokot sem érte el a minimum-hőmérséklet. Nem meglepő módon, már máskor is volt ilyen, a legalacsonyabb értéket Zabarban mérték a műszerek, ahol 1,1 fokig hűlt le a levegő.

Zabart követte Etes és Tardona 2,6 és Bükkszenterzsébet 2,9 fokkal.

A didergős júniusi reggel ellenére sem került veszélybe a -0,4 fokos, Pallagon mért napi hidegrekord, mely már 105 éve tartja magát.

A jelentős hőmérsékleti csökkenés a pénteki hidegfront mögött a Kárpát-medencébe beáramló szárazabb, hűvösebb levegőnek köszönhető. Ez a légtömeg került éjjel nyugalomba felettünk és okozott hideg reggelt a szélcsendes, derült tájakon.

(Fotó: MTI/ Varga György)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.