Az egészségügy problémáinak 80 százalékát az íróasztalnál is meg lehet oldani – véli az új államtitkár

Takács Péter a Magyar Orvosi Kamara rendezvényén beszélt, ahol elmondta, az ügyek 80 százalékára az egészségügyben az irodából, Excel-táblázatok alapján választ lehet találni. A szakdolgozók béremelése pedig nem elég, tovább kell menni.

2022. május 27., 17:09

Szerző:

Bemutatkozott a Magyar Orvosi Kamara plénuma előtt Takács Péter, a Belügyminisztérium új, egészségügyért felelős államtitkára. A MOK konferenciáján a 24.hu is jelen volt, és riportot is írt róla. Eszerint Takács itt arról beszélt, 

a fő csapásirány a szakterületen továbbra is megmarad.

Új egészségügyi programot tehát nem hirdetett, de elárulta, államtitkárságával a szakterület reményei szerint a finomhangolás útjára fog lépni, megvizsgálják az elintézetlen ügyeket a közegészségügyben és próbálják majd azokat megoldani. Ebben szerinte kulcsfontosságú, hogy az államtitkárság a Belügyminisztérium égisze alá került,

Pintér Sándor érdekérvényesítő képessége ugyanis kiemelkedő.

Takács kifejezetten sokat dicsérte a minisztert, elmondta például, Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

Azt is hozzátette, szerinte az egészségügy problémás kérdéseinek 80 százalékát az íróasztalnál, Excel-táblázatokban is meg lehet oldani, a maradék 15 százalék igényel csupán személyes tárgyalást a klinikai központokkal, megyei kórházakkal és háziorvosokkal. Hangsúlyozta, szerinte is jelentős szakdolgozói béremelésre van szükség, ugyanakkor ez nem elég. Ő például „teljesítményalapú orvosbéremelést” is el kíván érni.

(Kiemelt kép: Pintér Sándor belügyminisztér és államtitkárai: Bolcsik Zoltán, Dukai Miklós, Fülöp Attila, Maruzsa Zoltán, Rétvári Bence, és Takács Péter, aki a képen balról az első. Fotó: Fülöp Attila Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.