Rendkívüli hír! - Előkerült az egészségügyi államtitkár: egy világjárvány idején épp a Kórházszövetséggel csatázik

2020. április 18., 11:10

Szerző:

Életjelet adott magáról az egészségügyi államtitkár. Horváth Ildikó eddig nem igazán aktivizálta magát a koronavírus-járvány ideje alatt, most azonban kiderült, nagyon is aktív, csak éppenséggel a háttérben.

Népszava birtokába került egy levélváltás, amelyben a Magyar Kórházszövetséget kéri számon, amiért kiálltak a Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet leváltott főigazgatója, Cserháti Péter mellett. Ezt követően több szervezet is tiltakozását fejezte ki a döntés ellen - köztük a Magyar Kórházszövetség is.

Erre reakcióként kaptak egy levelet Horváth Ildikótól, aki lényegében

ezt az állásfoglalást lázadásként értékelte.

"Arra akarják-e buzdítani a többi kórház főigazgatóját is, hogy tagadják meg a miniszteri utasításokat?" - idéz a lap a levélből.

Informatikai fejlesztésekre kap forrást az Országos Orvosi Re Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Cserhát Péter, az intézmény főigazgatója az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 23-án.

A Népszava idézi a választ is, amelyet Ficzere Andrea jegyez. Ebben lényegében nem határolódik el a korábbi állásfoglalástól. Szerinte Cserháti életútjának és eddigi teljesítményének elismerése nem értelmezhető úgy, hogy az bármilyen vonatkozásban is a miniszteri utasításokat gátolná, vagy arra hangolná a főigazgatókat.

A választ az államtitkár nem fogadta el és újból megkérdezte: 

elfogadhatónak tartják-e azt, ami történt és mit tartanak elvártnak, elfogadhatónak az intézményvezetőktől?

 

Cserháti Pétert, Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját azért váltotta le Kásler Miklós, mert nem szabadított fel elég ágyat intézetében a koronavírusos betegeknek. Erről bővebben itt olvashat: