Nélküled: Eger volt fideszes vezetése pénzt ígért a székely városnak templomépítésre, de végül egy fillért se adtak

2019. december 12., 10:14

Szerző:

Hiába ígért segítséget, végül egy fillért nem adott Eger - október 13-án leváltott - fideszes városvezetése a székelyföldi Gyergyószentmiklósnak a temploma építésére - közölte szerdán egri sajtótájékoztatóján az Egri Ügyek tudósítása szerint Mirkóczki Ádám polgármester, aki az őszi önkormányzati választásokon, az ellenzéki pártok támogatásával győzte le a Fidesz-KDNP támogatásával 2006 óta regnáló városvezetőt, Habis Lászlót.

Mirkóczki a múlt héten látogatott el meghívásra Gyergyószentmiklósra, Eger testvérvárosába, ahol elmondása szerint "egy meglehetősen kellemetlen beszélgetése" volt a helyi esperessel. 2016-ban ugyanis Gyergyószentmiklóson a testvérvárosok adakozásából egy új templomot, a Munkás Szent József Templomot kezdték el építeni. Az építkezést az összes város egy-egy millió forinttal támogatta, Egert kivéve. Az építkezést egyébként Kövér László, az Országgyűlés elnöke is támogatta befolyásával.

A gyergyószentmiklósi Munkás Szent József Templom
Fotó: romkat.ro

Bár 2016 januárjában Habis László akkori polgármester ígéretet tett egy félmillió forintos támogatásra, vagyis a többi város támogatásának éppen a felére, ez azonban a mai napig nem érkezett meg Gyergyószentmiklósra. Mirkóczki ezért ígéretet tett arra, hogy a 2020-as költségvetésbe ezt a félmilliós támogatást beillesztik és elutalják a városnak.

- Tovább növeli a szégyent, hogy a templomban egyébként Eger neve márványba vésve olvasható, mint adományozó város - tette hozzá a polgármester.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.