Eddig 136 millióért rendelt vizet a MÁV Mészáros Lőrinctől

A pályaudvarokon osztott vízen is a milliárdos felcsúti polgármester nyer.

2017. augusztus 17., 17:00

Szerző:

A MÁV júniusban döntött úgy, hogy a hőségre való tekintettel vizet osszanak a pályaudvarokon, amihez a Vivienvíz Kft.-től rendelt vizet annak a 2016-os szerződésnek a keretében, amelyről először az mfor.hu írt, és amely szerint a társaságnak 2018-ig Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos nemzeti gázszerelő cége szállíthat védőitalt – természetes ásványvizet – összesen 486,6 millió forint értékben.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A 24.hu most megkérdezte a MÁV-tól, hogy eddig milyen értékben rendelt a palackozott Vivien vízből, a válasz tanúsága szerint pedig az összeg nagyságrendileg 136,2 millió forintnál jár, amelyből a Vivienvíz július 17-ig 50 906 455 forint értékű árut szállított le.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.