Legkorábban 2024-re lehet ítélet az e-jegy perben

Legkorábban 2024 első negyedévében zárulhat le az e-jegy rendszer pere a Budapesti Közlekedési Központ és a német Scheidt & Bachmann GmbH között.

2022. november 10., 11:03

Szerző:

A bukott e-jegy rendszer eljárása 2021 szeptemberében indult és jelenleg is folyamatban van. A BKK ismeretei szerint legkorábban 2024 első negyedévében zárulhat le – válaszolta a Népszava kérdésére a főváros közlekedésszervező cége.

Idén áprilisban még abban bízott a cégvezetés, hogy 2023-ban pontot tehetnek az ügy végére, de úgy tűnik, hogy a 2020-es szakértői jelentésnek lesz igaza, amelyben 2-4 évre becsülték a per időigényét. Az e-jegy rendszer megvalósítása érdekében a Scheidt & Bachmann céggel kötött vállalkozási szerződés 2018. november 21-i megszűnése óta a német cég semmilyen kifizetést nem teljesített a BKK Zrt.-nek.

Az e-jegyrendszer megvalósításán jelenleg is dolgozik a BKK, de a korábbi, nagy költségigényű projekt helyett a bizonytalan jogszabályi környezet és gazdasági helyzet miatt csak kisebb lépésekkel.

(Kiemelt kép: A Budapesti Közlekedési Központ elektronikus jegyrendszeréhez kapcsolódó beléptetőkapuk a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál Budapesten 2017. augusztus 30-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.