Hétköznapi állampolgárként jelentkezett Dzsudzsák a külügynél, hogy hazamenekítsék az Emírségekből, most rendkívül hálás

2020. május 7., 13:25

Szerző:

Ahogy korábban megírtuk, Dzsudzsák Balázs is rajta volt azon a gépen, amely több magyart is hazahozott a közelmúltban az Egyesült Arab Emírségekből. A külügy tájékoztatása szerint a magyarokért indult gép Dzsudzsákon kívül hét embert szállított vissza Magyarországra.

Dzsudzsák már régebben rendelkezik diplomata útlevéllel, a minisztérium szerint ez nem számít kirívónak, több magyar sportolónak is van hasonló okmánya.

A történtek után a középpályás a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy a hazautat nem magának szervezte, pontosabban:

Miután kiderült, hogy az al-Ainnál elengednek szabadságra bennünket, megfogalmazódott bennem, jó lenne hazajönni. Felvettem a kapcsolatot a helyi külüggyel, tájékoztattak, hogy másik hét magyar is vár a gépre, velük haza tudok menni.”

A labdarúgó azt is mondta, hogy nem Dzsudzsák Balázsként jelentkezett a külügynél, hanem hétköznapi magyar állampolgárként. „Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. A következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre” – mondta.

Arról is beszélt Dzsudzsák, nem igaz, hogy kirúgták volna a csapatától, az al-Aintól. „Mindössze annyi történt, hogy miután kiderült, a bajnokságunkat augusztusig mindenképpen felfüggesztik, a klubomtól engedélyt kaptam rá, hogy Magyarországra utazzak. Ahogy az összes ott futballozó külföldi is…”.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.