Azonosították annak a hat embernek a holttestét, akit a Hableány áldozatainak keresése közben találtak meg

2019. augusztus 7., 13:31

Szerző:

Július végén elsőként a 168 Óra számolt be arról, hogy a mentőcsapatok hat olyan ember holttestet találtak a Dunában, aki nem a Hableány tragédiája miatt veszítette életét. Az Index érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya azt válaszolta, hogy azonosították a hat elhunyt személyt.

– Mind a hat elhunyt személy férfi. Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a körülményeket

– írta a BRFK a portálnak.

A holttesteket Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál találták.

Fotó: Merész Márton

A Hableány május 29-én süllyedt el, miután a Viking Sigyn szállodahajóval összeütközött. Fedélzetén 33 dél-koreai turista, és a két fős magyar személyzet utazott. A balesetet csak hét ember élte túl, egy áldozatot még midig keresnek a hatóságok.

A Hableány áldozatainak azonosítását a Magyarországon 2018 óta létező, Interpol-protokoll szerint kiképzett nemzeti DVI-egység (Disaster Victims Identification) végzi. Az áldozatazonosítók munkájáról ebben a riportban írtunk részletesebben.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.