Hadházy Ákost elengedték, Szél Bernadettet megbüntették a rendőrök, amiért Bachot hallgatott a Clark Ádám téren – galériánk az autós tüntetésről

2020. május 4., 20:26

Szerző:

Újabb dudálós tüntetést tartottak a fővárosi Clark Ádám téren – csak hogy a Várban még Orbán Viktor is meghallja. A "Nem hallgatunk!" résztvevői a kórházakat kiürítő Kásler-terv, a tesztelés szabotálása, a diákok érettségiztetése a járvány csúcsán, a munkájukat vesztett emberek semmibe vétele, az önkormányzatok kisemmizése ellen tiltakoztak dudálással.

Ez már a harmadik ilyen demonstráció. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, mint a Facebook-oldalán írta, kérdőre vonták a rendőrök, miért használ hangjelzést, amire azt mondta,

dehogy használt, „Bach Máté passiójának modern, autókürtre hangszerelt verzióját hallgattam megfelelő hangerővel és ezzel tiltakoztam a kormány intézkedései ellen”.

Elmondta még, hogy munkából jött, munkába megy és aztán megy haza, majd mikor megtudták, hogy országgyűlési képviselő, elengedték. Ugyanezért azonban a szintén megállított Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ellen már feljelentést tettek, szabálysértés miatt.

Szél ugyanazt a zenét hallgatta, mint Hadházy, nem dudált,

de nála mégis fennakadtak azon, hogy véleményt, nyilvánít. –A rendőr a veszélyhelyzeti kormányrendeletre hivatkozva azt mondta, nem lehet tiltakozó gyűlést tartani, de Szél azt mondta, véleményt nyilvánítani alkotmányos jog.

A demonstrációt fotós kollégánk, Merész Márton a helyszínről követte:

 

 

Hadházy Ákos bejelentkezése:

Itt pedig a megbüntetett Szél Bernadetté: 

 Pedig őt már múltkor is megbüntették:

 

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.