Drágulni fog a Mol Bubi januárban

Januártól 19-től drágább lesz a Mol Bubi, cserébe több száz új kerékpárt és újabb gyűjtőállomásokat ígérnek.

2022. december 23., 14:13

Szerző:

Változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma – írta a BKK közleményében.

A havi bérlet ára 1000 forint, az éves bérlet 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad. Az árak emelkedését azzal magyarázták, hogy a korábbihoz képest bővebb szolgáltatás már nagyobb karbantartási és üzemeltetési költségekkel is jár. A bevételek növelése biztosítja, hogy még több gyűjtőállomás és modern kerékpár álljon a felhasználók rendelkezésére.

Részletezték, hogy a felhasználók 98 sázaléka 30 percnél rövidebb időre használják a kerékpárokat, erra az időre pedig nem kell percdíjat fizetniük.

(Kiemelt kép: MOL Bubi közbringarendszer Facebook-oldala)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.