Brutálisan drágulhatnak a balatoni strandbelépő díjak

Egyre több balatoni településen vezetik be a fizetős strandokat, amelyek két éven keresztül nem emelhettek árat a veszélyhelyzet miatt. Idén viszont ez megtörténhet, ezáltal akár másfélszeresére is nőhet egy belépő ára.

2022. május 14., 09:12

Szerző:

A negyven, fürdésre kijelölt Balaton parti település közül húsz strandon már csak pénzért mehetünk be a vízbe. Tavaly nyolc strandot tettek fizetőssé, az idei tervekről még nincs információ. Az viszont biztos, hogy sok helyen drágább lesz a belépő – írta az ATV Híradó.

A Balaton körül nagyjából 50 szabadstrand üzemel idén, ennek mintegy 80 százaléka a déli parton található. A Demokratikus Koalíció azt szeretné, hogy minden településen legyen szabadstrand, mert sokan nem, vagy alig engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást.

A Balaton Szövetség elnöke szerint viszont nem megoldható, hogy minden településen legyen szabadstrand. Egyik oka ennek, hogy több település – leginkább az északi parton – helyhiánnyal küszködik. A fizetős strandok ingyenessé tételébe pedig belerokkanának anyagilag a települések.

Balassa Dániel, Szigliget polgármestere arról beszélt, hogy a szigligeti strand egy évben százezer embert tud fogadni, ami komoly bevételt generál a településnek és az infrastruktúra és működés szempontjából is egy rendkívül fontos bevétel.

A veszélyhelyzet bevezetése óta a strandok nem emelhették meg a belépők árát. Ez idén már változhat, így nagyon sok strandon számíthatunk drágább jegyárakra. Az ATV információ szerint az egyik strand 25 százalékkal emeli az árait, de egy olyan Balaton parti önkormányzatról is beszámoltak, ahol 50 százalékkal emelnék a belépők árát.

(Kiemelt kép: Fürdőzők a kánikulában a balatonfenyvesi szabadstrandon 2021. június 22-én. Fotó: MTI/Varga György)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.

2023. március 24., 14:44

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak - hívta fel a figyelmet az állami energiacég pénteki közleményében.